Прокуратура проведе розслідування щодо Фаріон, яка розповсюдила персональні дані студента з Криму - Ташева

Прокуратура проведе розслідування щодо Фаріон, яка розповсюдила персональні дані студента з Криму - Ташева

Київ  •  УНН

14 листопада 2023, 13:03  •  70673 перегляди

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Прокуратура визначатиме, чи екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон, яка розповсюдила персональні дані студента з Криму, створила загрозу його безпеці. Про це в ефірі телемарафону повідомила постійна представниця Президента України в АР Крим Таміла Ташева, передає УНН.

Цитата

«Ми звернулися до прокуратури АР Крим та міста Севастополя, щодо того, щоб вони зайнялись розслідуванням даного факту абсолютно незаангажовано. І звісно, що правоохоронні органи та судові інстанції будуть приймати рішення, чи є там склад злочину", – зазначила Таміла Ташева.

Деталі

Ташева нагадала, що будь-яка комунікація з жителями окупованих територій має бути обережною з огляду на те, що на ТОТ є так звані правоохоронні органи рф, які масово порушують права людини і вчиняють воєнні злочини.

Та додала, що персональні дані кримського студента Глібова Максима, ймовірно, були опубліковані без його згоди. У зв’язку з цим Фаріон, за словами Ташевої, має понести певну відповідальність згідно з чинним українським законодавством.

Нагадаємо

Після того, як 8 листопада Ірина Фаріон виклала в мережу лист від проукраїнського студента з Криму з його відкритими персональними даними стало відомо, що юнаком зацікавився окупаційний «Центр боротьби з екстремізмом» російського міністра внутрішніх справ. У зв’язку з цим Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до СБУ. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал із Фаріон: у Львівській політехніці заявили про намір розібратися у ситуації