Папа Франциск розпочинає візит до Папуа-Нової Гвінеї

Папа Франциск розпочинає візит до Папуа-Нової Гвінеї

Київ  •  УНН

6 вересня 2024, 08:27  •  8480 перегляди

Read in English

Понтифік вирушає у найдовшу закордонну подорож до Папуа-Нової Гвінеї. Він зустрінеться з владою, церковними лідерами та візьме участь у недільній месі в країні з найбільшим мовним розмаїттям у світі.

Понтифік вирушить у свою найдовшу закордонну подорож з метою дістатися до католиків у найвіддаленіших куточках світу. Цієї п’ятниці, у рамках свого азійського туру, Папа Франциск завітає до Папуа-Нової Гвінеї, країни з найбільшим мовним розмаїттям у світі та ареною жорстоких міжплемінних конфліктів.

Пише УНН із посиланням на Польське агентство друку.

Деталі

Папа Франциск сьогодні починає свій візит до Папуа-Нової Гвінеї.  Хорхе Маріо Бергольйо є другим Папою в історії, який відвідав цю країну. Святий Іван Павло ІІ був там двічі; вперше 40 років тому і знову в 1995 році.

Триденний візит Папи Римського в країну включатиме час у столиці Порт-Морсбі, де він зустрінеться з владою, представниками громадянського суспільства та церковними лідерами, візьме участь у недільній месі, а потім відправиться до віддаленого міста Ванімо, щоб зустрітися з католицькими місіонерами.

Фахівці у сфері релігієзнавства вважають, що цей візит є частиною прагнення "стати справді глобальною церквою".

Філіппінський студент закликає Папу Франциска "припинити використовувати гомофобну мову"21 червня 2024, 10:14 • 13465 переглядiв

Останнє десятиліття чи близько того папи святкували більш віддалені спільноти

- каже Пол Морріс, почесний професор релігієзнавства в Університеті Вікторії.

Зазначається, що під час меси буде традиційна вхідна процесія, а також офіційна процесія, "під час якої традиційні танцюристи демонструватимуть щось із культурного контексту Папуа-Нової Гвінеї". Про це розповіла старша Дейзі Енн Лісанія речник організації Католицької церкви в Папуа-Новій Гвінеї.

Для літнього Папи було вирізьблено крісло. Він використовуватиме його під час папської меси на місцевому футбольному стадіоні.

Довідка

Папуа-Нова Гвінея зі столицею в Порт-Морсбі є другою за величиною країною Океанії після Австралії. Населення країни становить майже 7 мільйонів чоловік. Останнім часом у Папуа-Новій Гвінеї загострилися міжплемінні війни. Це одна з найцікавіших країн у цій частині земної кулі з географічної точки зору.

Image

Уздовж узбережжя розташовані екваторіальні ліси, савани, коралові рифи. Також є 18 діючих вулканів.

Папуа-Нова Гвінея проголосила незалежність у 1975 році. У 1989 році там спалахнула громадянська війна, яка призвела до приблизно 20 000 смертей; тривала дев'ять років.

Характерною рисою є велика мовна різноманітність мешканців. Там налічується понад 850 мов.

Нагадаємо

Папа Франциск вчергове закликав молитися за Україну.

Естонська православна церква прибрала згадку про московський патріархат зі свого статуту20 серпня 2024, 22:52 • 17663 перегляди