Омбудсмен звернувся до правоохоронців через конфлікт між поліцейською та ветераном: що відомо

Омбудсмен звернувся до правоохоронців через конфлікт між поліцейською та ветераном: що відомо

Київ  •  УНН

21 серпня 2024, 09:19  •  10099 перегляди

Read in English

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Нацполіції щодо розслідування конфлікту між поліцейською та ветераном ЗСУ. Інцидент стався через паркування на місці для осіб з інвалідністю.

Офісу Омбудсмена виявив у одній із соцмереж інформацію про конфлікт між співробітницею Нацполіції України та ветераном ЗСУ.  Жінка у  поліцейській формі припаркувалась на місці для осіб з інвалідністю, ветеран зробив їх зауваження, після чого виник конфлікт, розповів уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець. Він звернувся із запитом до Нацполіції щодо розслідування цього випадку. Про це повідомляє УНН

 Деталі 

Як написав Лубінець у Telegram, ветеран, з його слів,  зробив зауваження водію автомобіля, який припаркувався на місці для осіб з інвалідністю, але не мав відповідної наліпки на лобовому склі. При цьому пасажирка автомобіля, яка була одягнена у поліцейську форму, спровокувала конфлікт із ветераном, образивши його.

Через це Омбудсмен звернувся із запитом до Голови Національної поліції України щодо неупередженого розслідування цього випадку, а також для посилення контролю та неухильного дотримання вимог законодавства стосовно недопущення подібного в майбутньому.

Також подав пропозицію щодо доцільності проведення додаткових навчань та інструктажів для особового складу Національної поліції з метою підвищення їхньої обізнаності стосовно особливостей спілкування з ветеранами. На мою думку, це допоможе запобігти повторенню подібних інцидентів та сприятиме підвищенню рівня професіоналізму серед поліцейських

- вказав Лубінець.

Омбудсмен також підкреслив, що такі інциденти можуть негативно впливати на репутацію Нацполіції  та знизити рівень довіри суспільства до правоохоронних органів.

"Тримаю ситуацію на особистому контролі, адже такі випадки є абсолютно неприпустимими. Ветерани, які ризикували своїм життям заради нашої безпеки та свободи, заслуговують на повагу і вдячність від суспільства! Їхній внесок у захист нашої держави є безцінним, і необхідно докладати всіх зусиль, щоб такі інциденти не повторювалися!", - резюмував Лубінець.

У Волинському ТЦК прокоментували конфлікт у Ковелі: кажуть про вплив російських спецслужб4 серпня 2024, 13:08 • 27714 переглядiв