Норвегія створює посаду військового аташе в Києві для оборонної співпраці

Норвегія створює посаду військового аташе в Києві для оборонної співпраці

Київ  •  УНН

12 жовтня 2024, 17:42  •  15256 перегляди

Read in English

Міноборони Норвегії засновує посаду військового аташе в Києві для налагодження оборонної співпраці. Це сприятиме інвестиціям норвезьких компаній та можливому виробництву в Україні.

Міністерство оборони Норвегії заснувало посаду військового аташе в Києві. За словами міністра оборони країни Бйорна Арільда Грама, це стане актуальним для налагодження виробництва в Україні для норвезьких компаній. Про це він розповів у коментарі порталу Forsvarets forum, пише УНН з посиланням на Суспільне.

Деталі

Новий посадовець у посольстві в Україні буде відповідати за зв’язок і співпрацю між норвезькими й українськими науковцями та промисловістю в галузі оборонних інновацій і промислового розвитку.

Для задоволення величезних потреб України необхідні значні інвестиції та участь приватного сектора. Норвезькі компанії хочуть поділитися знаннями, досвідом і рішеннями як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Про це просить і українська сторона

- пояснив Грам.

Він також наголосив, що в довгостроковій перспективі для норвезьких компаній може стати актуальним налагодження виробництва в Україні.

Нагадаємо

Норвегія виділяє 967 млн крон (близько 89,9 мільйона доларів - ред.) на чотири нові проєкти, які спрямовані на збільшення потужностей, зокрема з виробництва ракетних двигунів та компонентів для створення вибухівки.

Норвегія розглядає можливість будівництва паркану на кордоні з рф29 вересня 2024, 20:57 • 22122 перегляди