Невдачі москви на полі бою призводять до втрати контролю над російським інформпростором - ISW

Невдачі москви на полі бою призводять до втрати контролю над російським інформпростором - ISW

Київ  •  УНН

3 жовтня 2022, 05:46  •  196728 перегляди

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. За даними Інституту вивчення війни (ISW), невдачі москви на полі бою призводять до того, що вона втрачає контроль над російським інформаційним простором, пише УНН.

Деталі

У черговому випуску свого щоденного аналізу аналітичний центр виявив, що кремлівські пропагандисти відходять від звичного наративу і відкрито висловлюють розчарування тим, як рф проводить мобілізацію, та через втрату ключового міста Лиман.

"Поразка росії у Харківській області та Лимані у поєднанні з нездатністю кремля ефективно та чесно провести часткову мобілізацію докорінно змінює російський інформаційний простір", - зазначають в Інституті. 

"Деякі гості жорстко редагованих кремлівських телепередач, які транслювалися 1 жовтня, навіть критикували рішення президента росії володимира путіна анексувати чотири українські області, перед тим, як захистити їхні адміністративні кордони чи навіть лінію фронту, висловлюючи сумніви щодо спроможності росії коли-небудь окупувати всі ці території", - сказано у звіті ISW.

Доповнення

У звіті британської розвідки за 2 жовтня зазначається, що втрата російськими військами контролю над стратегічно важливим містом Лиман у Донецькій області є черговою невдачею росії, яка посилить тиск на командування армії рф.