Напад на прикордонника та втеча в Румунію: у ДПСУ повідомили деталі інциденту на Закарпатті

Напад на прикордонника та втеча в Румунію: у ДПСУ повідомили деталі інциденту на Закарпатті

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 18:27  •  13333 перегляди

Read in English

На Закарпатті група порушників напала на прикордонника та відібрала зброю. Двоє втекли до Румунії, але всіх трьох зловмисників вдалося затримати завдяки співпраці з румунськими прикордонниками.

Група порушників здійснила напад на одного з військовослужбовців зі складу прикордонного наряду на Закарпатті. Наразі всі зловмисники затримані. У Держприкордонслужбі розповіли деталі інциденту, а також запевнили встановлюють всі обставини та підтримують звязок з прикордонниками Румунії, передає УНН.

Деталі

За даними ДПСУ, трьох порушників намагалися зупинити під час спроби незаконного перетину кордону в Румунію.

"Чоловіки напавши на військовослужбовця відібрали зброю на вдалися до втечі в напрямку суміжної країни. Відразу на місце було вислано додаткові групи для пошуку правопорушників та перевірки тилових підступів до кордону. Також поінформовано прикордонників Румунії та взаємодіючі правоохоронні органи", - повідомили у ДПСУ.

Крім того, одного з порушників прикордонники України невдовзі затримали неподалік, він намагався подолати інженерні загородження, аби далі перетнути кордон. Він виявився мешканцем Закарпаття.

"... суміжна сторона повідомила, що за інформацією української сторони неподалік кордону затримала громадянина України з документами, а невдовзі виявила зброю, яку відібрали нападники. Вони її кинули на території Румунії. На неї вказав затриманий. Також ними затриманий і ще один з втікачів", - додали у ДПСУ.

Прикордонники України також виявили набої, які під час втечі нападники викинули недалеко від місця нападу на військовослужбовця.

"На даний час далі тривають всі необхідні дії, щодо встановлення всіх обставин та підтримується звязок з прикордонниками Румунії", - резюмували у ДПСУ.

Двоє чоловіків напали на українських прикордонників і втекли до Румунії - ЗМІ16 серпня 2024, 18:11 • 26694 перегляди