На Житомирщині командир призначив додаткові виплати бійцям, які будували йому будинок

На Житомирщині командир призначив додаткові виплати бійцям, які будували йому будинок

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 17:23  •  17606 перегляди

Read in English

Підозрюваний залучив підлеглих йому військовослужбовців до проведення робіт з будівництва власного приватного будинку та магазину.

На Житомирщині затримали командира однієї з військових частин, який залучив військових до будівництва свого будинку та магазину. Про це заявили у прокуратурі у сфері оборони центрального регіону, передає УНН.

Деталі 

За даними слідства підозрюваний залучив підлеглих йому військовослужбовців до проведення робіт з будівництва власного приватного будинку та магазину. 

При цьому, спричинив матеріальну шкоду державі у вигляді безпідставного нарахування вказаним військовослужбовцям грошового забезпечення та додаткових виплат на суму понад 378 тис. грн.

За процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону повідомлено про підозру командиру однієї з військових частин за фактом перевищення влади та службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Командира затримано в порядку ст. 208 КПК України

- резюмували правоохоронці. 

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.  

Нагадаємо

У Кам'янському викрито схему підробки документів для звільнення військовослужбовців. За 80 тис. грн видавалися фальшиві довідки про інвалідність родичів, що дозволяло уникнути служби.