$42.060.13
49.000.23
Графіки відключень електроенергії

На Запоріжжі зросла кількість отруєнь харчовими продуктами

Київ • УНН

 • 10320 перегляди

КИЇВ. 17 вересня. УНН. У Запорізькій області зросла кількість отруєнь харчовими продуктами. Про це повідомляє пресслужба Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, передає УНН.

На Запоріжжі зросла кількість отруєнь харчовими продуктами

Так, за минулий тиждень (з 6 по 13 вересня) фахівцями лабораторного центру розслідувано 180 випадків інфекційних захворювань, 53 з яких — в організованих колективах.

"Захворюваність гострими кишковими інфекціями (ГКІ) на 3,7% вище рівня показників минулого тижня, зареєстровано 112 випадків, діти серед захворілих складають 44%. Серед організованих дітей зареєстровано 21 випадок ГКІ", - повідомили у центрі.

Уточнюється, що у 85% випадків ГКІ факторами передачі стали продукти харчування, які у 12% випадків купувалися в місцях стихійної торгівлі.

Нагадаємо, у Києві хочуть перевірити кіоски з шаурмою після масового отруєння студентів.

Загалом кількість масових отруєнь за останні роки в Україні рекордно зросла. Так, за даними Сергія Тригубенка, десять років тому в середньому фіксувалося близько 30-50 спалахів масових отруєнь на рік. Сьогодні ж ця цифра досягає значення 200 випадків.

"Маємо збільшення мінімум у 4 рази. І ця статистика підтверджує, що обрана Україною модель адміністрування продуктового ринку просто не працює", — сказав політик, зауваживши, що ситуація зміниться лише тоді, коли "запрацює принцип особистої відповідальності".