На Сумщині через обстріл підстанції була пожежа, на Харківщині ворог атакував бригаду енергетиків - Міненерго

На Сумщині через обстріл підстанції була пожежа, на Харківщині ворог атакував бригаду енергетиків - Міненерго

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 09:45  •  16574 перегляди

Read in English

У Харківській області обстріляно ремонтну бригаду обленерго, без постраждалих. У Сумській області через обстріл підстанції виникла пожежа, яку ліквідовано. Загалом 550 населених пунктів залишаються без електропостачання.

У Харківській області під ворожий обстріл потрапила ремонтна бригада обленерго, обійшлося без постраждалих, а в Сумській області через обстріл однієї з підстанцій виникла пожежа, наразі її ліквідовано, знеструмлювалися споживачі, повідомили у Міненерго, пише УНН.

Наслідки обстрілів

"Сумська область: через обстріл однієї з підстанцій виникла пожежа. Знеструмлювались побутові споживачі. Пожежу ліквідовано", - повідомили у Міненерго.

Стан мереж

Південний регіон: через технологічні порушення знеструмлювались підстанції та побутові споживачі двох областей, а також об’єкти ВДЕ. Живлення відновлено.

Південно-східний регіон: з технологічних причин знеструмлювались високовольтні підстанції, побутові споживачі, а також залізниця (порушень руху потягів не було). Живлення відновлено за резервною схемою.

Надзвичайні ситуації

Кіровоградська область: під час огляду лінії виявлено крадіжку проводів загальною довжиною 100 м. Інформацію передано до поліції.

Харківська область: під ворожий обстріл потрапила ремонтна бригада обленерго. Персонал та техніка не постраждали.

Знеструмлення споживачів

Минулої доби енергетики відновили живлення для 5 494 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій. Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 550 населених пунктів.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.63 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - вказали у Міненерго.