МОЗ вже перевірило понад 53 тис. медико-експертних справ, друга хвиля перевірок розпочнеться у квітні - Шмигаль

МОЗ вже перевірило понад 53 тис. медико-експертних справ, друга хвиля перевірок розпочнеться у квітні - Шмигаль

Київ  •  УНН

2 квітня 2024, 12:09  •  23768 перегляди

Read in English

Міністерство охорони здоров'я перевірило понад 53 000 медико-експертних справ військово-лікарських комісій, зафіксувавши порушення та надавши рекомендації, і планує проводити регулярні перевірки, наступна хвиля яких розпочнеться у квітні.

Міністерство охорони здоров’я продовжує перевірки військово-лікарських комісій (ВЛК). Наразі перевірено понад 53 тисячі медико-експертних справ. Перевірки стануть регулярні, а друга хвиля почнеться у квітні. Про це під час засідання Кабінету міністрів повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Деталі

Особливий акцент робимо на медичних потребах ветеранів, зокрема мова про комплексну реабілітацію. Днями був уведений в експлуатацію Центр соціально-психологічної реабілітації у Бородянці на Київщині. Він надаватиме послуги з психологічної, соціальної підтримки, допомагатиме відновитися та повернутися до звичайного життя

- сказав Шмигаль.

Він зазначив, що планується створити максимальну зручність проходження ВЛК для військових.

Крім цифровізації і дебюрократизації, тривають перевірки комісій з боку профільного міністерства. Вже перевірено понад 53 тисячі медико-експертних справ. Зафіксовані порушення, надані рекомендації, по кожному факту буде реагування. Такі перевірки стануть регулярними. У квітні розпочнеться нова хвиля

- додав Шмигаль.

Нагадаємо

Міністерство охорони здоров'я завершило перевірку військово-лікарських комісій у Києві та надало рекомендації щодо оптимізації подальшої роботи ВЛК.