$42.180.00
49.230.00
Графіки відключень електроенергії

Молочних продуктів у раціоні українців удвічі менше біологічної норми - експерт

Київ • УНН

 • 35849 перегляди

КИЇВ. 30 серпня. УНН. В Україні спостерігається тенденція до скорочення споживання населенням молочної продукції. Про це під час пресконференції журналістам повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Михайло Соколов, передає УНН.

Молочних продуктів у раціоні українців удвічі менше біологічної норми - експерт

"І це проблема не лише бізнесу, а й здоров'я нації. Тому що молочні продукти становлять важливу частину раціону для молоді та дітей", - підкреслив він.

За словами Соколова, у середньому по країні рівень споживання молочної продукції у два рази нижче, ніж біологічна норма, рекомендована лікарями-дієтологами.

"Наприклад, у країнах Європейського Союзу розуміють, що є речі крайньої необхідності, без яких люди не можуть нормально жити, і ці види продуктів оподатковуються за зниженою ставкою ПДВ. У тому числі і молочна продукція", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці їдять в три рази менше свинини, ніж європейці

Соколов підкреслив, що в разі зниження ставки ПДВ на продукти харчування в Україні вітчизняний бізнес нічого не втратить. Своєю чергою попит на молочну продукцію серед населення виросте, говорить експерт.

Нагадаємо, що українці витрачають на їжу половину своїх доходів.

При цьому, соціальні продукти у країні відчутно дорожчають вже третій рік поспіль.

Також нагадаємо, що уряд України скасував державне регулювання цін.

На думку експертів, це негативно позначилося як на вартості продуктів першої необхідності, так і на купівельній спроможності населення.

"Компенсатор у вигляді підвищення мінімальних пенсій і зарплат, яким хизується уряд, не спрацьовує, тому що інфляція зжирає свій чималий відсоток. У підсумку маємо, що необхідні для повноцінного життя продукти харчування людям стають все менш доступними", - зазначив з цього приводу Сергій Тригубенко.