Майже 75% українців обирають офіційне працевлаштування - дослідження

Майже 75% українців обирають офіційне працевлаштування - дослідження

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 14:21  •  13401 перегляди

Read in English

Соціологічне опитування показало зростання кількості українців, які надають перевагу офіційному працевлаштуванню з 62,2% до 74,2%. 29,6% респондентів відчули підвищення фінансової безпеки.

Соціологічне дослідження Центру Разумкова, проведене за підтримки Фонду Конрада Аденауера показало, що все більше опитаних українців обирають офіційне працевлаштування та відчувають підвищення фінансової безпеки, передає УНН.

Деталі

З 2019 по 2024 рік відзначається зростання кількості людей, які вважають за краще офіційне працевлаштування — з 62,2% до 74,2%, що свідчить про підвищення довіри до законодавчих інститутів та зростання розуміння важливості соціальних гарантій, які надає держава.

Згідно з даними, 29,6% респондентів відчули підвищення фінансової безпеки, що може бути пов'язано з вищезазначеними факторами, а також із загальним економічним відновленням країни.

На тлі зміцнення законодавства і соціальних гарантій знизилася кількість осіб, які вважають за можливе працевлаштування без офіційного оформлення.

Проте 30,7% все ще рідко приймають таку працю, що вказує на потребу в подальшому посиленні інформаційних кампаній та економічних стимулів.Інформаційні кампанії, схоже, не мають значного впливу на сприйняття робочого середовища — 43,3% респондентів не помітили жодних змін після таких кампаній. Це може вказувати на необхідність переоцінки методів проведення та контенту таких кампаній.

Однією з помітних тенденцій є висока мобільність українських працівників, які виїжджають за кордон у пошуках кращих умов праці та життя. 73,3% зазначили, що мобільність працівників є важливою причиною для їхнього виїзду.

Довідка про опитування

Це результати соціологічного опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова на початку червня цього року за підтримки Фонду Конрада Аденауера в Україні. Опитування здійснювалося методом інтерв'ю віч-на-віч по всій території України, за винятком тих районів, де тривають активні бойові дії. Було опитано 2016 респондентів віком від 18 років.

Нагадаємо

В умовах воєнного стану жінки частіше обирають нетипові для себе професії. За даними Державної служби зайнятості, зросла кількість жінок, які навчаються на верстатників, машиністів та електромонтерів.