Київщина вже на 80% готова до опалювального сезону - Кравченко

Київщина вже на 80% готова до опалювального сезону - Кравченко

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 16:38  •  10358 перегляди

Read in English

Голова Київської ОВА повідомив про підготовку до опалювального сезону та нового навчального року.

Готовність до нового опалювального сезону на Київщині вже сягнула 80%. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко після засідання Конгресу місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського, передає УНН.

"Готовність до нового опалювального сезону на Київщині вже сягнула 80%. Разом з громадами працюємо над забезпеченням наших населених пунктів альтернативними джерелами енергії, встановленням когенераційних установок, сонячних електростанцій, газових мінікотелень, термомодернізацією будівель. Все, щоб максимально комфортно пройти осінньо-зимовий період та забезпечити необхідними послугами людей", - повідомив Кравченко.

За його словами триває підготовка закладів освіти до нового навчального року.

"Завдання – щоб максимальна кількість садочків та шкіл перейшли з онлайн режиму роботи в офлайн чи змішаний. Для цього продовжуємо облаштовувати укриття в закладах освіти. До речі, на Київщині їх 1285. Закуповуємо шкільні автобуси. Щоб діти, які не можуть пішки дістатися шкіл, мали змогу відвідувати навчальні заклади", - додав Кравченко.

Додамо

Крім того голова Київської ОВА розповів про засідання Конгресу місцевих та регіональних влад.

"На порядку денному виклики, які стоять сьогодні перед кожним регіоном та громадами. Йдеться про підготовку до нового навчального року, забезпезпечення енергостійкості громад та підготовку до опалювального сезону. Обговорили заходи та інструменти, які дозволять спільно всій країні пройти це непросте випробування. Понад 1600 учасників: керівництво держави, Прем’єр-міністр, секретар РНБО, представники Уряду, керівники центральних органів виконавчої влади, народні депутати, начальники ОВА, голови громад тощо, а також 25 міжнародних представників", - резюмував Кравченко.