Кіберкорпус ГУР МО атакував російський фінсектор - джерело

Кіберкорпус ГУР МО атакував російський фінсектор - джерело

Київ  •  УНН

2 жовтня 2024, 13:56  •  12300 перегляди

Read in English

Кіберкорпус ГУР МО України здійснив атаку на російські банки та "Ростелеком". Внаслідок атаки стався глобальний збій у системі швидких платежів, припинили роботу мобільні додатки та онлайн-банкінг.

Кіберкорпус Головного управління розвідки Міністерства оборони атакував банківський сектор рф, який забезпечує агресію російських військ проти України. Під кіберудар потрапили зокрема Альфа-банк, банк "Откритіє", а також телекомунікаційний оператор "Ростелеком". Про це пише УНН із посиланням на джерело у розвідці.

Деталі

Як повідомляють джерела в українській розвідці, кіберкорпус ГУР здійснив чергову атаку на банківський сектор рф, який забезпечує агресію російських військ проти України.

Під кіберудар потрапили зокрема Альфа-банк, банк "Откритіє", а також телекомунікаційний оператор "Ростелеком". Внаслідок атаки відбувся глобальний збій в системі швидких платежів, припинили роботу мобільні додатки банків та онлайн-банкінг, а також внутрішні сервіси фінустанов

 - розповіло джерело.

Російські ЗМІ повідомляють, що в російських банках визнають глобальний збій, проте не зазначають його причини. Також не можуть вказати терміни відновлення роботи сервісів.

Нагадаємо

Кіберфахівці ГУР атакували понад 800 серверів у різних регіонах росії з 23 по 26 вересня.