Графіки відключень можуть повернутись через спеку наступного тижня - Міненерго

Графіки відключень можуть повернутись через спеку наступного тижня - Міненерго

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 08:39  •  13717 перегляди

Read in English

Через очікуване підвищення температури наступного тижня енергетики можуть застосувати графіки відключень. Заступниця міністра енергетики запевняє, що відключення, у разі їх запровадження, будуть максимально непомітними для споживачів.

Наступного тижня очікується значне підвищення температури, тому енергетики можуть бути змушені застосувати графіки відключень. Про це заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявила в ефірі телемарафону, передає УНН.

Гринчук каже, що починаючи з вихідних та увесь наступний тиждень синоптики передбачають спеку, а енергетики прогнозують значний ріст споживання електроенергії.

"Те, що ми спостерігатимемо наступного тижня, може призвести до того, що енергетикам доведеться застосовувати графіки відключень, однак, якщо нам доведеться це робити, то графіки будуть максимально непомітними для споживачів", - додала вона.

Нагадаємо

Раніше заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук заявляла, що майбутня спека вже не буде такою важкою для енергосистеми, адже вдалось відновити деякі потужності та ввести в роботу.