Графіків відключень не передбачається, ворог атакував об'єкти енергетики у 4 областях - Міненерго

Графіків відключень не передбачається, ворог атакував об'єкти енергетики у 4 областях - Міненерго

Київ  •  УНН

7 вересня 2024, 08:21  •  23946 перегляди

Read in English

Міненерго повідомило про стабільну ситуацію в енергосистемі. За минулу добу ворог атакував об'єкти енергетики у 4 областях, на ранок без електропостачання залишаються 533 населених пункти.

Застосування графіків відключення світла сьогодні не передбачається. За минулу добу ворог атакував об'єкти енергетики у 4 областях. На ранок з різних причин без електропостачання 533 населених пункти. Про це повідомили у Міненерго у суботу, пише УНН.

Сьогодні обмеження електроенергії для споживачів не передбачаються

- повідомили у Міненерго.

При цьому закликали українців і надалі економно та відповідально споживати електроенергію, особливо в пікові години - з 17:00 до 22:00.

"Ситуація в енергосистемі залишається стабільною", - зазначили у міністерстві.

Наслідки обстрілів

"За минулу добу ворог атакував енергетичні обʼєкти у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській та Харківській областях", - повідомили у Міненерго.

У Донецькій та Сумській областях через бойові дії, як вказано, вимикались повітряні лінії. 

"У Дніпропетровській області внаслідок атаки дрона на підстанції вимикалось обладнання, знестурмлювались побутові споживачі у 13 населених пунктах. Живлення відновлено. Також після закінчення повітряної тривоги через задимлення території підстанції персоналом була відключена повітряна лінія, знеструмлювалась підстанція, побутові споживачі та місцева промисловість. Живлення для всіх споживачів відновлено", - вказали у відомстві.

У Харківській області внаслідок бойових дій, як зазначається, знеструмлювалась підстанція та побутові споживачі. 

Надзвичайні ситуації

Донецька область: біля території однієї з шахт спалахнула пожежа, через що виникла загроза потрапляння продуктів горіння в шахту. На момент інциденту в шахтах перебувало 100 працівників. Усіх вивели на поверхню. Пожежу ліквідовано, постраждалих немає, повідомили у Міненерго.

Знеструмлення споживачів

Минулої доби енергетики відновили живлення для 60 540 споживачів, знеструмлених внаслідок бойових дій та технологічних порушень.

Загалом через бойові дії та техпорушення на ранок залишаються без електропостачання 533 населених пункти.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 14.50 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - ідеться у повідомленні.

Експорт

Експорту електроенергії не відбувається та не передбачається.