Галущенко розповів, за яких умов в Україні не буде відключень світла

Галущенко розповів, за яких умов в Україні не буде відключень світла

Київ  •  УНН

2 грудня 2023, 14:13  •  35822 перегляди

Read in English

Міністр енергетики України заявив, що країна може пережити зиму без відключень електроенергії, якщо не буде масових страйків або стихійних лих. Нещодавні несприятливі погодні умови спричинили перебої в подачі електроенергії, але зусилля з відновлення тривають.

Україна готова до проходження зими без відключень світла якщо не буде масованих обстрілів та стихійних лих. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі телемарафону, передає кореспондент  УНН.

Насправді на сьогодні єдина причина відключень – це дійсно погодні умови. Я в принципі завжди казав, що ми готові до проходження цієї зими і якщо не буде масованих ударів, які будуть мати драматичний вплив на енергосистему, або стихійних лих, то відключень не буде

 - сказав Галущенко.

Він зазначив, що на сьогодні дійсно дуже складні погодні умови.

"Буквально цього тижня стихія вирувала в Одеській, Миколаївській, Київській областях. Сьогодні вона перемістилася на захід нашої держави й це дійсно впливає на те, що відбуваються відключення і є велика кількість поривів електроліній й взагалі по західній частині країни. Але в Одеській, Миколаївській, Київській областях це вже відновлено, поодинокі випадки є де зараз закінчуються відновлення електропостачання. Будемо активно зараз працювати на заході України", - розповів Галущенко.

Доповнення

Координаційна група G7+ обговорила підтримку енергетичного сектору України, зосередившись на посиленні захисту енергетичної інфраструктури та поповненні обладнання для швидкого ремонту. США надали грант у розмірі 25 млн дол. Фонду енергетичної підтримки України.