Фінляндія вже передала військової допомоги на 2,3 млрд євро - Шмигаль

Фінляндія вже передала військової допомоги на 2,3 млрд євро - Шмигаль

Київ  •  УНН

18 жовтня 2024, 19:18  •  11226 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з Президентом Фінляндії Александром Стуббом у Гельсінкі. Вони обговорили військову допомогу, зокрема системи ППО, та подякували за підтримку України.

Військову допомогу та потреби України в озброєнні та техніці, зокрема систем ППО, обговорили Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Президент Фінляндії Александр Стубб. Зустріч відбулася в межах візиту української делегації в Гельсінкі (Фінляндія) 18 жовтня, передає УНН.

Деталі

Шмигаль зауважив, що Стубб був серед перших лідерів, хто підтримав надання Україні далекобійної зброї та можливість завдавати нею ударів по території ворога.

"Дякую Фінляндії за готовність надати 25-й пакет оборонної підтримки. Загалом Фінляндія вже передала військової допомоги на 2,3 млрд євро", - зазначив очільник Уряду України.

Фінляндія збудує на кордоні з росією 200 кілометрів стаціонарних загороджень3 вересня 2024, 07:01 • 13241 перегляд

Окремо Прем’єр-міністр висловив вдячність за енергетичну підтримку й оголошення нового пакета для проходження зими, куди увійшли, зокрема, генератори й трансформатори.

"Цінуємо підтримку Фінляндією Української формули миру та організацію конференції, що присвячена пункту 8 "Екологічна безпека", — підкреслив Денис Шмигаль і розповів також про План перемоги, який представив Президент України.

Прем’єр-міністр наголосив, що Україна вдячна Фінляндії за важливу підтримку, що сприяє зміцненню нашої держави в протидії російській агресії. 

У Фінляндії планують випустити довідник для громадян на випадок війни - ЗМІ12 жовтня 2024, 19:23 • 26525 переглядiв