Екстрадиція Рабіновича наразі неможлива - ДБР

Екстрадиція Рабіновича наразі неможлива - ДБР

Київ  •  УНН

22 лютого 2024, 12:07  •  24778 перегляди

Read in English

Речниця ДБР заявила, що екстрадиція колишнього народного депутата Вадима Рабіновича з Ізраїлю в Україну наразі неможлива, оскільки політики, які втекли до таких країн, як росія, не мають міжнародної правової допомоги.

Екстрадиція екснардепа від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича, який підозрюваний у державній зраді, наразі неможлива. Про це повідомила радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

У 2023 році було оголошено про підозру у державній зраді політику та ексдепутату й тоді вже слідству було вже відомо, що він перебуває на території іншої країни, зокрема  Ізраїлю. Відомство скерувало туди відповідний запит. Український суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою…Процеси тривають, навіть нехай в заочній формі, але будь-що заочне, може стати очним. Але у суспільства виникає запитання, яким чином вдасться, наприклад правоохоронним органам чи Феміді покарати саме тих політиків, які були причетні до порушення  тих чи інших законів, чи державної зради

- розповіла Сапьян.

За її словами, політики, які втекли на територію країни-агресора, або до "орбіти" наближених країн-партнерів рф  і з росією на сьогодні немає жодної міжнародної правової допомоги.

"Тому екстрадиція наразі неможлива", - сказала Сапьян.

Доповнення

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо екснардепа від забороненої партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича.