Екснардеп Мосійчук заявив, що петиція про звільнення голови АРМА Думи – це крок до очищення влади

Екснардеп Мосійчук заявив, що петиція про звільнення голови АРМА Думи – це крок до очищення влади

Київ  •  УНН

25 вересня 2024, 13:21  •  119583 перегляди

Read in English

Екснардеп Мосійчук впевнений, що петиція про звільнення Олени Думи з посади голови АРМА набере необхідні 25 тисяч голосів. Він назвав головними причинами її співпрацю з проросійськими політиками та неефективне управління активами.

Колишній народний депутат Ігор Мосійчук впевнений, що петиція про звільнення з посади голови Агентства з розшуку і менеджменту активами Олени Думи набере необхідну кількість голосів для розгляду, оскільки інформація про її співпрацю з проросійськими політиками уже ні для кого не новина. Про це він заявив в ексклюзивному коментарі УНН.

Екснардеп назвав декілька вагомих причин для звільнення Олени Думи з посади голови АРМА.

Але є дві найголовніші: це співпраця з проросійськими політиками і російськими політиками і в їхніх інтересах на посаді діяти. Що я маю на увазі - ситуація з яхтою медведчука, чи через злочинну халатність, чи через умисні дії це відбулося має встановити слідство. Те, що вона з Деркачем спілкувалася – це ж не новина, абсолютно

- зазначив Мосійчук.

Друга причина, на якій зосередився колишній депутат, це неефективне управління арештованими активами. Мосійчук нагадав про безліч санаторіїв та гуртожитків, які АРМА не передає, наприклад, через Мінсоцполітики для поселення біженців і ВПО. Він також звернув увагу на інші активи, які простоюють, замість того, щоб приносити дохід для держави. На його думку, такі дії схожі на економічну диверсію.

Чи вірю я в те, що набере 25 тис. Я не сумніваюся, що петиція за очищення влади набере 25 тис, інша справа як її розгляне прем’єр і які будуть наслідки. Ну але давайте до цього дойдемо. Дорогу осилить той, хто йде

- зазначив екснардеп.

Контекст

На сайті Кабінету міністрів України з’явилася петиція з закликом звільнити Олену Думу з посади очільниці АРМА через її ймовірні зв’язки з проросійськими політиками та неефективне управління арештованими активами.

Колишній нардеп Ігор Мосійчук зазначив, що саме його команда стала ініціаторами вказаної петиції і закликав підписувати її для того, щоб "очистити державу вид мародерів і ворожих диверсантів".

Для того, щоб петицію розглянув прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, вона за 90 днів має набрати 25 тисяч голосів.