ДПСУ затримали 21-річного ухилянта, який 4 дні блукав у горах

ДПСУ затримали 21-річного ухилянта, який 4 дні блукав у горах

Київ  •  УНН

9 вересня 2024, 07:23  •  9746 перегляди

Read in English

ДПСУ затримала 21-річного вінничанина, який намагався нелегально перетнути кордон з Румунією. Чоловік 4 дні блукав у горах, зазнав небезпек від диких тварин та отруєння водою, перш ніж його знайшли прикордонники.

21-річного мешканця Вінниччини, який намагався незаконно перетнути кордон з Румунією, затримали після чотирьох днів блукань у горах. Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Фактично, 21-річний молодик вінничанин надивившись інформації про те, що можна у незаконний спосіб спробувати перетнути кордон готувався кілька тижнів до цього. Він вирушив у небезпечну для себе мандрівку

- розповів Демченко.

За його словами, молодий чоловік підтримував зв'язок зі своїм батьком і повідомляв про своє місцезнаходження, але коли зв'язок обірвався, батько зателефонував на гарячу лінію ДПСУ, повідомивши про намір сина незаконно перетнути кордон та про втрату зв'язку з ним.

Прикордонники його знайшли, для пошуку було залучена пошукова авіація та БПЛА. Цей напрямок лісистий та немає доріг для проїзду транспортних засобів. Молодик 4 дні блукав лісами

- сказав речник ДПСУ.

Демченко додав, що молодик розповів про те, що бачив сліди вовків, чув поряд ведмедів, а в одну з ночей на нього напав невідомий звір і йому ледь вдалося втекти.

"Він був виснажений та мав отруєння, бо пив воду, хоч він і не говорив, що потребує медичної допомоги, але по його зовнішньому вигляду було видно, що йому погано", - розповів він.

За словами речника ДПСУ, навіть якщо йому вдалося б перетнути український кордон, то на території Румунії було б ще важче, адже там скеляста місцевість.

Йому передбачена адміністративна відповідальність - штраф

- додав Демченко.

Нагадаємо

Прикордонники запровадили додаткові тимчасові обмеження в Зеленській і Білоберезькій громадах Верховинського району. Зокрема, заборонено відвідування таких популярних туристичних маршрутів, як Піп Іван та Бребенескул.