Близько 930 тисяч українців заброньовані від мобілізації

Близько 930 тисяч українців заброньовані від мобілізації

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 12:49  •  7531 перегляди

Read in English

Кількість заброньованих від мобілізації наближається до мільйона. Міноборони повідомляє про зростання російського угруповання на окупованих територіях до 600 тисяч осіб.

Наразі близько 930 тисяч українців заброньовані від мобілізації. Найближчими днями ця кількість перевищить мільйон. Про це повідомив заступник міністра оборони Іван Гаврилюк під час круглого столу "Законодавчі підходи до бронювання працівників підприємств" 19 серпня, передає УНН із посиланням на Forbes Ukraine.

Деталі

За словами заступника міністра оборони, економіка має бути переведена на рейки війни, але на сьогодні в Україні "одиниці підприємств працюють в три зміни".

Поряд з тим підтримка від міжнародних партнерів не збільшується і збільшуватися не буде, вважає  Гаврилюк.

Також він заявив, що сьогодні мобілізація не забезпечує потреби війська, бо мобілізований – це не боєць, він ним стане за 3-6 місяців. 

Нормальна побудова захисту держави: коли одні воюють, а інші працюють на оборону, вказав Гаврилюк.

Водночас він зазначив, що росія не зменшує присутність на окупованих територіях України. На початок року угруповання російської армії  нараховувало 440 тисяч  осіб на окупованих територіях, зараз – близько 600 тисяч, а до кінця року очікується зростання до 800 000 людей. 

Нагадаємо

Раніше заступник міністра економіки Віталій Кіндратів заявляв, що для забезпечення військових потреб можливо забронювати близько 1,2 млн українців.