Байден запевнив, що США та Німеччина працювали синхронно, щоб підтримати Україну

Байден запевнив, що США та Німеччина працювали синхронно, щоб підтримати Україну

Київ  •  УНН

3 березня 2023, 18:29  •  881587 перегляди

КИЇВ. 3 березня. УНН. Президент США Джо Байден заявив, що підтримка України канцлером Німеччини Олафом Шольцем «мала величезне значення» під час війни, коли два лідери зустрілися у Білому домі у п'ятницю, передає CNN, пише УНН.

Цитата

«Ви активізувалися і надали критично важливу військову підтримку, і знаєте, я б сказав, що, крім вашої військової підтримки, моральна підтримка, яку ви надали українцям, була глибокою. І ви спричинили історичні зміни — збільшення витрат на оборону та диверсифікацію без російських джерел енергії — я знаю, що це було непросто, дуже складно для вас», — сказав Байден, зазначивши, що вони рухалися «в ногу» для підтримки Києва.

«Як союзники по НАТО, ми робимо альянс сильнішим і боєздатнішим», - додав він.

Шольц заявив, що Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.

«Це дуже, дуже важливий рік через дуже небезпечну загрозу світові, що походить від росії, яка вторглася в Україну, і дуже важливо, що ми діяли разом, що ми організувалися в ногу, і що ми зробили можливим, щоб ми могли дати необхідну підтримку Україні протягом усього цього часу», - сказав Шольц.

Додамо

Раніше цього року Німеччина та США були у протистоянні щодо відправлення танків Україні, але обидві країни оголосили про плани відправити машини після сильного тиску на Берлін та тривалих дипломатичних переговорів між Німеччиною, США та іншими європейськими союзниками.