Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС

Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 15:20  •  13526 перегляди

Read in English

Азербайджан офіційно подав заявку на вступ до організації БРІКС, де головує росія. Рішення про приєднання нових членів може бути ухвалене на саміті в російській Казані у жовтні 2024 року.

Азербайджан подав офіційну заявку на вступ до організації БРІКС, співзасновницею якої була росія, що цьогоріч також головує в ній. Про це з посиланням на речника МЗС Азербайджану Айхана Гаджізаде пише Report, передає УНН.

Деталі 

У повідомленні не уточнюється, коли саме Азербайджан подав заявку на вступ до БРІКС.

А втім, відомо, що минулого місяця Баку заявило про бажання приєднатися до об’єднання в декларації, ухваленій у межах саміту Шанхайської організації співробітництва в Астані.

Рішення про приєднання нових членів БРІКС може ухвалити на саміті у жовтні 2024 року, який відбудеться в російській Казані.

Довідково

БРІКС називається відповідно до англійських ініціалів країн-засновників – Бразилії, Росії, Індії, Китаю та Південно-Африканської Республіки (ПАР).

Наразі до організації входять дев’ять держав: окрім вищезазначених, минулого року до БРІКС долучились Єгипет, Іран, Ефіопія та Об’єднані Арабські Емірати.

Нагадаємо

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва заявив у вівторок, що група країн БРІКС не призначена для того, щоб кинути виклик іншим міжнародним коаліціям, таким як G7 або США.