Авіаудар рф по Сумщині: загинув чоловік, серед поранених дитина

Авіаудар рф по Сумщині: загинув чоловік, серед поранених дитина

Київ  •  УНН

18 серпня 2024, 16:35  •  35008 перегляди

Read in English

18 серпня російські війська скинули КАБ на житловий квартал Білопілля. Загинув 33-річний чоловік, поранено його 11-річну доньку та двох дорослих, пошкоджено щонайменше 5 будинків.

Вдень, 18 серпня, війська рф атакували Сумщину з авіації. росіяни скинули КАБ на житловий квартал міста Білопілля, внаслідок чого загинув чоловік, декілька людей отримали поранення. Про це заявили у Сумській обласній прокуратурі, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, 18 серпня 2024 року близько 16:00 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог скинув КАБ на цивільну інфраструктуру м. Білопілля Сумського району.

Бомба влучила у будинок місцевих жителів. 33-річний господар загинув, його 11-річна донька отримала серйозні поранення, також поранено 55-річну жінку та 63-річного чоловіка.

Пошкоджено щонайменше 5 приватних будинків.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)

- підсумовують правоохоронці. 

Нагадаємо

Вночі та зранку росіяни здійснили 19 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 46 вибухів. Обстрілів зазнали Садівська, Степанівська, Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Краснопільська, Середино-Будська громади.