Армія рф вчетверте атакувала Одещину, є влучання у термінали з зерном і двоє постраждалих - ОВА

Армія рф вчетверте атакувала Одещину, є влучання у термінали з зерном і двоє постраждалих - ОВА

Київ  •  УНН

21 липня 2023, 04:30  •  239681 перегляди

КИЇВ. 21 липня. УНН. Російські війська у ніч на 21 липня вчетверте за тиждень атакували Одеську область, є влучання у термінали з зерном, знищено 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю, відомо про двох постраждалих, повідомив у п'ятницю голова Одеської ОВА Олег Кіпер, пише УНН.

Цитата

"Четверта за тиждень атака країни-терориста на Одеську область. На світанку росіяни випустили ракети типу "Калібр" з ракетоносія, який вночі вивели на чергування у Чорне море. На жаль, є влучання в термінали з зерном одного з агропідприємств Одеської області. Ворог знищив 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю", - написав Кіпер у Telegram.

"Внаслідок вибуху постраждали дві людини", - додав голова Одеської ОВА.

Зі слів Кіпера, постраждалі отримали різані рани склом. Їм надана вся необхідна медична допомога.

Нагадаємо

У ніч на 20 липня ворог також вдався до потужної ракетно-дронової атаки по півдню України. Армія рф атакувала Одесу та Миколаїв. За даними ОК "Південь", ворог атакував порти "зернової угоди", завдано пошкоджень портовій інфраструктурі.

Перед цим атаки ворога зазнали зернові термінали та інфраструктура в двох портах на Одещині. Зокрема, у ніч на 19 липня порту Чорноморська в Одеській області ударом російських військ були знищені 60 000 т зерна, що мали відправитися "зерновим коридором" ще два місяці тому. А в ніч на 18 липня під ворожою атакою теж були портові міста Одеса та Миколаїв.

Це сталося після того, як рф 17 липня оголосила про односторонній вихід з "зернової угоди", яка дозволяла експорт Чорним морем українсього зерна. У ЄС вже сказали, що росія спричиняє глобальну продовольчу кризу через вихід із Чорноморської зернової ініціативи, зауваживши, що вона не тільки виходять із "зернової угоди", але і спалює зерно, атакуючи Україну.