10-20 чоловікам щодня відмовляють у перетині кордону через відсутність військово-облікового документа

10-20 чоловікам щодня відмовляють у перетині кордону через відсутність військово-облікового документа

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 06:56  •  18457 перегляди

Read in English

Щодня близько 150-200 осіб отримують відмову у перетині кордону України. 10-20 чоловіків щодня не можуть перетнути кордон через відсутність військово-облікового документа.

У середньому за добу прикордонники відмовляють у перетині кордону близько 150-200 особам, а також від 10 до 20 чоловіків отримують відмову у перетині кордону через відсутність військово-облікового документу щодня. Про це заявив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

"У середньому за добу прикордонники виносять відмову в перетині кордону близько 150-200 особам. Це стосується чоловіків, які не мають достатніх документів, або не можуть підтвердити мету своєї поїздки, як це визначено правилами перетину кордону", - сказав Демченко.

Він зазначив, що після того, як була введена обов’язкова умова при перетині кордону мати військово-обліковий документ, більшість чоловіків дотримуються цієї норми.

У середньому за добу через відсутність військово-облікового документа виносять відмову близько 10-20 особам. У перший день, коли почала діяти ця норма, кількість відмов через відсутність військово-облікового документа була на рівні майже 90

- зазначив Демченко.

За його словами, ця норма не стосується жінок, а лише виключно чоловіків.

Нагадаємо

У Міноборони України роз'яснили, що військово-обліковий документ у застосунку мобільного телефону рівнозначний документу в паперовій формі.