Злочинне угруповання ошукало людей похилого віку на 577 тис. грн, ватажок та учасники постануть перед судом

Злочинне угруповання ошукало людей похилого віку на 577 тис. грн, ватажок та учасники постануть перед судом

Київ  •  УНН

5 липня 2024, 23:05  •  22054 перегляди

Read in English

Троє членів злочинного угруповання та місцевий кримінальний авторитет ошукали людей похилого віку на суму майже 577 000 гривень за допомогою шахрайської схеми під назвою "ваш родич потрапив у ДТП".

Судитимуть трьох учасників злочинної групи та місцевого кримінального авторитета, які ошукали літніх людей маже на 577 тис грн. Про це повідомляє Прокуратура Сумщини, передає УНН.

Деталі

Сумська обласна прокуратура завершила розслідування та направила до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників злочинної групи та місцевого кримінального авторитета, які ошукали літніх людей на значну суму грошей.

За обвинуваченням, 40-річний мешканець Суму, з багатим кримінальним минулим, організував шахрайську схему під назвою "ваш родич потрапив у ДТП", щоб незаконно збагатитись. Він залучив до цієї схеми двох інших осіб з Сумщини та ув'язнених, які відбувають покарання у Луганській області.

Кримінальний авторитет з Сумщини, відомий у місцевих кримінальних колах, змушував шахраїв передавати частину здобутих коштів на "общак".

Зловмисники, використовуючи телефонні дзвінки, інформували пенсіонерів про навмисні ДТП, підманюючи їх до виплати значних грошових сум для невідкладного лікування та роз'яснення фальшивих ситуацій.

У результаті шахраї змогли ошукати чотирьох осіб на суму 577 тис. гривень. Діяльність цієї злочинної групи була припинена спільними зусиллями Головного управління Національної поліції та Служби безпеки України.

Судитимуть: Директор привласнив 377 тис. грн під час ремонту на Сумщині5 липня 2024, 01:37 • 24810 переглядiв