Зеленський прибув до Польщі - ЗМІ

Зеленський прибув до Польщі - ЗМІ

Київ  •  УНН

8 липня 2024, 08:53  •  116387 перегляди

Read in English

Президент України Володимир Зеленський прибув до Варшави для зустрічі з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском і президентом Анджеєм Дудою, щоб обговорити ситуацію на фронті, плани української армії та узгодити позиції перед самітом НАТО.

Президент України Володимир Зеленський прибив до Варшави. Він має зустрітися з прем'єр-міністром Дональдом Туском та президентом Анджеєм Дудою. Про це УНН повідомляє з посиланням на RMF FM.

Візит президента України Володимира Зеленського до Варшави спочатку включає зустріч із прем'єр-міністром Дональдом Туском О 13:15 очікується їхня спільна пресконференція

- йдеться в повідомлення.

Потім Зеленський зустрінеться з президентом Анджеєм Дудою.

Як пише RMF FM, Зеленський має подякувати польським політикам за багаторічну величезну підтримку з боку нашої країни.

По-друге, український лідер проінформує Дональда Туска й Анджея Дуду про ситуацію на фронті та розповість, які плани в української армії. По-третє, Варшава і Київ мають узгодити свої позиції перед завтрашнім самітом НАТО у Вашингтоні

- повідомляє RMF FM.

Анджей Дуда летить до столиці Америки разом із міністром національної оборони Владиславом Косиняком-Камишем і міністром закордонних справ Радославом Сікорським. Володимир Зеленський теж буде там.

Зазначається, що востаннє український президент перебував з офіційним візитом у Польщі на початку квітня. Потім він зустрівся, серед інших, із президентом Анджеєм Дудою.  

Image

У Канцелярії Дуди підтвердили, що сьогодні відбудеться зустріч Президентів Польщі та України.

Доповнення

Як повідомляє WProst, Зеленський підпише угоду про довгострокову співпрацю у сфері безпеки з Польщею.

Україна виграє війну завдяки допомозі Польщі та США, - польський прем'єр1 липня 2024, 21:50 • 23983 перегляди