В рф заявили про масовану атаку дронів на 8 областей: вибухи лунали поблизу військових аеродромів

В рф заявили про масовану атаку дронів на 8 областей: вибухи лунали поблизу військових аеродромів

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 05:51  •  24869 перегляди

Read in English

У ніч на 14 серпня росію атакували дронами. Повідомляється про вибухи поблизу військових аеродромів, зокрема у воронезькій та нижньогородській областях, де базуються носії ракет 'Кинджал'.

У ніч на 14 серпня росію атакували дронами. В Міноборони рф кажуть про буцім-то збиття 4 ракет та 117 БПЛА. У пабліках ж стверджують про вибухи поблизу військових аеродромів. Зокрема у воронезькій області після атаки горів аеродром "Борисоглєбськ".  У нижньогородській області повідомляли про "прильоти" по "Саваслейці", де базуються носії ракет "Кинджал" МіГ-31К.  Про це пише УНН

Делаті

Місцеві пабліки повідомляють  "про 10 прильотів" по військовій авіабазі "Саваслейка"нижегородської області. Стверджують, що проїзд у Кулебаки, в якому воно розташоване, перекрили.  Підтверджень цієї інформації з інших джерел поки що немає. Губернатор повідомив, що працювало ППО. 

За даними Повітряних сил України, на авіабазі "Саваслейка" базуються носії ракет "Кинджал", якими рф завдає ударів по Україні - літаки МіГ-31К.

У воронезькій області жителі вночі повідомляли, що після атаки БПЛА загорівся Борисоглібський військовий аеродром. 

Губернатор олександр гусєв вказав, що область атакували понад 35 безпілотників. Працювала ППО, постраждалих в регіоні немає. За словами гусєва,  унаслідок падіння уламків БПЛА пошкоджено кілька об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, комунальної інфраструктури, а також транспортні засоби. 

орловська область вночі також була атакована БПЛА, повідомляють місцеві жителі та пабліки. Житель села Анахіно зняв на відео один із моментів атаки БПЛА. 

Губернатор андрій кличков стверджує, що пошкоджень і постраждалих через атаку немає. 

Тим часом губернатор курської області олексій смирнов заявив, що вночі російська ППО відбивала атаку і нібито збила 4 ракети. 

Як запевняє міноборони рф над територією росії вночі нібито було збито 117 БПЛА та 4 ракети. 

Тридцять сім БпЛА і чотири тактичні ракети знищено над територією курської області, ще тридцять сім БпЛА знищено над воронезькою областю, сімнадцять БпЛА знищено над територією бєлгородської області, одинадцять - над нижегородською областю, дев'ять - над волгоградською, три - над брянською, два - над орловською і один - над ростовською областями.

Губернатор Бєлгородської області оголосив у регіоні надзвичайний стан14 серпня 2024, 04:05 • 103632 перегляди