Україна взяла в полон близько 250 російських строковиків у курській області - The Washington Post

Україна взяла в полон близько 250 російських строковиків у курській області - The Washington Post

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 15:30  •  19657 перегляди

Read in English

Українські військові захопили щонайменше 250 російських строковиків під час операції в курській області рф. У в'язниці на північному сході України утримують понад 300 російських військовополонених, більшість з яких - молоді призовники.

Українські військові під час операції в курській області в рф взяти в полон щонайменше 250 російських строковиків. Про це пише The Washington Post, передає УНН.

16 серпня репортери The Washington Post відвідали одну із українських в'язниць на північному сході країни. Там за словами офіційних осіб, утримують понад 300 російських військовополонених.

Начальник в'язниці, який говорив на умовах анонімності, повідомив, що за останні 10 днів через в'язницю пройшли 320 росіян, які прямували до інших таборів в Україні. За словами чиновника, переважна більшість із них - молоді призовники, і лише близько 20 відсотків - контрактники або мобілізовані солдати. Тобто до української в'язниці потрапили близько 250 строковиків.

росія до кінця намагалась ігнорувати події в курській області – Reuters17 серпня 2024, 12:56 • 29942 перегляди

Як розповів начальник в'язниці, деякі з молодих людей були "дуже налякані", коли тільки прибули до табору, але відтоді вони адаптувалися.

Переважна більшість полонених не були поранені. Кілька поранених солдатів, опитаних The Post, розповіли, як вони отримали поранення в бою перед полоном, зокрема один, який сказав, що поранив себе власною гранатою, сподіваючись, що помре і не потрапить у полон. За його словами, українські солдати надали йому першу допомогу, а потім евакуювали його в клініку, де йому зробили рентген і провели операцію з видалення осколків із рани.

Солдати сказали, що з ними добре поводяться і надають медичну допомогу. Їхні пов'язки виглядали чистими, і вони сказали, що їх годують тричі на день, включно з супом, салатом і кашею. За словами чоловіків, їм дозволили приймати душ, і з ними не поводяться жорстоко.

На сьогоднішній ранок є поповнення обмінного фонду: Зеленський про доповідь Сирського про курську операцію17 серпня 2024, 10:39 • 79165 переглядiв