Україна ближча до НАТО, ніж будь-коли - Рютте

Україна ближча до НАТО, ніж будь-коли - Рютте

Київ  •  УНН

3 жовтня 2024, 13:12  •  11514 перегляди

Read in English

Марк Рютте заявив про наближення України до НАТО під час зустрічі з Зеленським. Генсек підкреслив підтримку України та посилення оборонних можливостей Альянсу, очікуючи на день вступу України.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна ближча до НАТО, ніж будь-коли. Про це Рютте заявив під час зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським, передає УНН.

Деталі

Підтримуючи Україну і поповнюючи наші запаси, ми збільшуємо наше виробництво. Для мене це також пріоритет. Ось чому у Вашингтоні члени Альянсу погодилися посилювати наші оборонні можливості, працюючи по обидва боки Атлантики між союзниками, а також з вами, з Україною, допомагаючи вам розбудовувати ваші національні потужності. Сьогодні ми обговорювали всі ці елементи, всі сфери, де Україні ще потрібна підтримка і способи, які НАТО може надавати. Україна ближча до НАТО, ніж будь-коли. І ми будемо продовжувати йти цим шляхом, поки ви не станете членом нашого Альянсу. Я дуже чекаю цього дня. НАТО стоїть з Україною заради вашої безпеки і заради вашої безпеки

- сказав Рютте.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна сфокусована, щоб отримати запрошення в НАТО, але цього досягти складно.