У Римі можуть зробити платним відвідування відомого фонтану Треві

У Римі можуть зробити платним відвідування відомого фонтану Треві

Київ  •  УНН

6 вересня 2024, 17:38  •  10727 перегляди

Read in English

Влада Риму розглядає можливість обмеження доступу до фонтану Треві напередодні Jubilee 2025 року. Планується ввести систему бронювання з фіксованим часом та кількістю відвідувачів, а також символічну плату для нерезидентів.

Влада Риму розглядає можливість обмеження доступу до фонтану Треві – однієї з найвідвідуваніших визначних пам'яток міста, напередодні Jubilee 2025 року. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Планується, що відвідування сходинок фонтану, на яких зазвичай збираються величезні натовпи туристів, стане можливим тільки за попереднім бронюванням у фіксований часовий інтервал обмеженою кількістю людей. 

Для римлян ми думаємо зробити його безоплатним, тоді як нерезидентам буде запропоновано внести символічний внесок у розмірі одного або двох євро

- розповів  радник із туризму Риму Алессандро Онорато.

Доповнення

Фонтан Треві, куди за традицією відвідувачі кидають монету, щоб гарантувати своє повернення до Риму та виконання своїх бажань, давно є головною визначною пам’яткою навіть для відвідувачів світових лідерів.

Збудований у 1762 році пам’ятник є шедевром пізнього бароко зі статуями Тритонів, які везуть раковину колісниці бога Океану, що ілюструє тему приборкання вод.

Нагадаємо

В Італії оштрафували 19-річного туриста за те, що він вигравіював ініціали свого імені на стіні Колізею, між першим кільцем і атріумом.