$42.180.00
49.230.00
Графіки відключень електроенергії

Третину харчових отруєнь у Запорізькій області провокує молочна продукція

Київ • УНН

 • 7000 перегляди

КИЇВ. 2 листопада. УНН. Протягом минулого тижня з 22 по 28 жовтня поточного року в Запорізькій області з підозрою на захворювання гострими кишковими інфекціями (ГКІ) звернулись 144 особи. Такі дані наводить ДУ “Запорізький обласний центр МОЗ України”, передає УНН.

Третину харчових отруєнь у Запорізькій області провокує молочна продукція

Показник захворюваності становив 8,01 на 100 тисяч населення.

Відповідно до даних епідеміологічних обстежень вогнищ ГКІ, частка харчового шляху передачі становить 91,9%.

Серед причин захворювань ГКІ найбільша питома вага припадає на молочну продукцію — 28,9 %; м’ясну продукцію — 27,2%; рибну продукцію — 10,5%.

За місцем придбання: питома вага харчових продуктів, придбаних на стихійних ринках становить 18,4%, узаконених ринках — 16,7%.

У 64,9% випадків захворювання на ГКІ пов’язані з вживанням продуктів, страв, які готувались та зберігались в домашніх умовах.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, внаслідок отруєння в їдальні у Львові на лікуванні перебувають 18 осіб.

Також нагадаємо, за словами лікарів, в Україні відсутня система контролю якості дитячого харчування.