У Службі зовнішньої розвідки закликали українців утриматися від поїздок до білорусі

У Службі зовнішньої розвідки закликали українців утриматися від поїздок до білорусі

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 09:19  •  24830 перегляди

Read in English

Служба зовнішньої розвідки попереджає про ризики для українців при відвідуванні білорусі. Всі прибулі піддаються фільтраційним заходам, перевірці телефонів та можуть бути депортовані чи затримані.

У Службі зовнішньої розвідки закликали українців утримуватися від подорожей до білорусі, пише УНН.

Служба зовнішньої розвідки закликає утримуватися від подорожі до білорусі, яка підтримує країну, що розв’язала збройну агресію проти України

- повідомили у СЗР.

У службі наголошують, що відвідування білорусі, яка підтримує рф, несе ризики, які хоч і мають менший масштаб у порівнянні з росією, але також загрожують безпеці та життю українських громадян.

У СЗР вказали, що всі українці, які прибувають до білорусі, "будуть піддані фільтраційним заходам (опитування про мету приїзду, особисті дані, політичні погляди та ін.)", "особисті телефони вилучаються" для перевірки. При цьому використовується спеціальний софт, за допомогою якого вивчається інформація з месенджерів, зокрема Telegram, Signal, WhatsApp, у тому числі й заздалегідь видалена.

Українці в білорусі ризикують бути депортованими чи навіть затриманими.

"Ухвалюючи рішення про поїздку на територію білорусі, ваші права можуть бути порушені у будь-який момент", - наголошують у СЗР.

У Держприкордонслужбі не виключили, що білорусь буде вимушена переміщувату техніку і сили "для картинки"12 серпня 2024, 07:10 • 28472 перегляди