У Держприкордонслужбі не виключили, що білорусь буде вимушена переміщувату техніку і сили "для картинки"

У Держприкордонслужбі не виключили, що білорусь буде вимушена переміщувату техніку і сили "для картинки"

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 07:10  •  22606 перегляди

Read in English

У Державній прикордонній службі не виключають, що білорусь, скоріше за все, буде вимушена здійснювати переміщення техніки, особового складу для того, щоб створити картинку, що це відбувається.

У Державній прикордонній службі не виключають, що білорусь, скоріше за все, буде вимушена здійснювати переміщення техніки, особового складу для того, щоб створити картинку, що це відбувається. Скоріше за все, якщо це відбуватиметься або відбувається, то проходить вглиб території білорусі. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у понеділок, коментуючи ситуацію на кордоні з Україною, передає кореспондент УНН.

Деталі

"По-перше, щодо заяви лукашенка, можу сказати, що це - підігрування росії, адже неодноразово вони створюють якусь загрозу, звинувачуючи Україну, а в подальшому говорять про якесь нарощення своїх сил, потім вони знімають ці сили з напрямку кордону з Україною, тому що вони не бачать загрозу. Це черговий такий інформаційний вплив", - сказав Демченко.

Також він не виключив, що в білорусі, ескоріш за все, будуть вимушені здійснювати переміщення техніки, особового складу для створення необхідної картинки.

Я не виключаю, що вони в межах цього і скоріше за все вони будуть вимушені це робити, здійснювати переміщення техніки, особового складу, можливо, у невеликій кількості, але для того, щоб можна було створити таку картинку, що це відбувається. Скоріш за все, якщо це відбуватиметься або відбувається, то воно все проходить вглиб території білорусі, тому що за ці останні дні ми не фіксуємо поряд нашого кордону переміщення або нарощення сил білорусі, різних підрозділів. Це стосується техніки та особового складу

- розповів Демченко.

Проте речник ДПСУ зауважив, що, зважаючи на те, що білорусь залишається в полі впливу росії, цей напрямок для України є загрозливим.

"Ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій на будь-якому напрямку. Тому й продовжуються ті дії України щодо укріплення і ліній кордону, і прикордоння, де знаходяться Сили оборони нашої держави, які облаштовують свої позиції... Ми розуміємо, що росія тисне на білорусь, щоб вона, можливо, більш масштабно долучилася до цієї війни, але сподіваюся, що у білорусі вистачить здорового глузду не йти на той вплив, який на них здійснює росія", - зазначив Демченко.

Доповнення

11 серпня Демченко повідомляв, що ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається стабільною та повністю контрольованою, проте знову зростає напруженість через активізацію білорусі, яка "підігрує" інтересам росії.

Контекст

лукашенко виступив з твердженням, що 9 серпня ППО збила кілька цілей, імовірно дронів, над територією білорусі. За його словами, вони прилетіли з України, але доказів не надав.

Міністр оборони рб віктор хренін після цього заявив, що у білорусі посилюють угруповання військ у районах поблизу кордону з Україною, відправляючи у тому числі "Іскандери" та РСЗВ.

лукашенко хоче відвернути увагу України: у ЦПД пояснили, навіщо білорусь стягує війська до кордонів10 серпня 2024, 12:54 • 40286 переглядiв