Переміщення техніки чи особового складу білорусі поряд з кордоном України не фіксується – ДПСУ

Переміщення техніки чи особового складу білорусі поряд з кордоном України не фіксується – ДПСУ

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 09:05  •  22527 перегляди

Read in English

Речник ДПСУ повідомив про стабільну ситуацію на українсько-білоруському кордоні. білорусь нагнітає ситуацію, підігруючи росії, але переміщень техніки чи військ біля кордону не зафіксовано.

Ситуація на українсько-білоруському кордоні залишається стабільною та повністю контрольованою, проте знову зростає напруженість через активізацію білорусі, яка "підігрує" інтересам росії. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Безпосередньо по кордону ситуація незмінна, вона повністю контрольована. Але звісно ми бачимо, що білорусь вчергове починає нагнітати ситуація, щоб продовжувати "підігрувати" росії. Бачимо звинувачення в бік України – це неодноразово вже робилося лукашенком. На даний момент поряд з нашим кордоном ми не фіксуємо переміщення техніки чи особового складу", – зазначив речник ДПСУ Андрій Демченко.

У міноборони білорусі заявили, що перекидають танки до кордону з Україною11 серпня 2024, 07:05 • 17808 переглядiв

За його словами, в рамках інформаційного впливу білорусь буде робити фото та відео матеріали, можливо навіть якісь частини будуть перебувати на напрямку кордону з Україною.

"За тим, що відбувається на території білорусі активно стежить наша розвідка, для того, щоб Україна мала можливість вчасно реагувати на всі ті виклики, які перед нами стоять в тому числі і на цьому напрямку. Для нас кордон з білоруссю ніколи не був другорядним, він також мав пріоритет для нас в плані оборони, щодо укріплень по лінії держрубежу і укріплення в прикордонні, бо ми добре пам’ятаємо 24 лютого", - додав Демченко.

Нагадаємо

лукашенко стверджує, що 9 серпня ППО збила кілька цілей, імовірно дронів, над територією білорусі. За його словами, вони прилетіли з України, але доказів не надав.

Міністр оборони рб віктор хренін заявив, що у білорусі посилюють угруповання військ у районах поблизу кордону з Україною, відправляючи у тому числі "Іскандери" та РСЗВ.