"Стрес товстої кишки": вчені годували мишей свининою і встановили окислення організму

"Стрес товстої кишки": вчені годували мишей свининою і встановили окислення організму

Київ  •  УНН

 • 15486 перегляди

КИЇВ. 16 червня. УНН. Американські вчені провели дослідження про вплив свинини на здоров’я кишечника. Було доведено, що білок свинини призводить до збільшення маси тіла і викликає окислювальний стрес товстої кишки, передає УНН з посиланням на National Institutes of Health (NIH, Міністерство охорони здоров’я і соціальних служб США).

Цитата

Для того, щоб з’ясувати взаємозв’язок між свининою і хворобою кишечника вчені посадили мишей на дієту зі свинини на три місяці. При цьому взяли мишей з імунодефіцитом і мишей дикого типу.

“Вживання білкової дієти зі свинини збільшує масу тіла і викликає окислювальний стрес товстої кишки, запалення слабкої ступені і експресію генів, що беруть участь в імунній функції, клітинному циклі і міграції”, — встановили вчені.

У NIH додали, що отримані результати дають нове уявлення про споживання м’яса, імунітет і здоров’я кишечника.

Доповнення

Всесвітня організація охорони здоров’я повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

МОЗ України радить українцям обмежити споживання червоного м’яса до 500 грам в тиждень.

Довідка

Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.