Стефанчук: Рада найближчими днями розгляне законопроект про заборону УПЦ (МП)

Стефанчук: Рада найближчими днями розгляне законопроект про заборону УПЦ (МП)

Київ  •  УНН

17 серпня 2024, 22:42  •  12337 перегляди

Read in English

Спікер Верховної Ради повідомив про завершення консультацій щодо законопроекту про заборону УПЦ (МП). За його словами, документ дозволить "відскоблити Росію від будь-яких церков чи релігійних організацій" в Україні.

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук інтерв'ю каналу "Ми – Україна" повідомив, що в парламенті найближчими днями можуть розглянути остаточні правки до законопроекту про заборону УПЦ (МП) в Україні, передає УНН.

Деталі

"Буквально вчора близько другої ночі ми завершили всі консультації і сьогодні вранці комітет розглянув їх і прийняв уточнену редакцію. І дуже добре, що був час, щоб довести його до певного рівня досконалості - тому що є дуже багато поправок юридичного характеру, які нам вдалося імплементувати, щоб зробити цей проект робочим. Найгірше в питанні, на яке чекає суспільство, це нашвидкуруч ухвалити недосконалий закон, який не буде працювати", - заявив Стефанчук.

Стефанчук зазначив, що над законопроєктом спільно з комітетом працювали він, юридичні служби та велика кількість народних депутатів.

За словами Стефанчука, законопроєкт із внесеними поправками на розгляд у залі парламенту буде кращої якості і більше нардепів зможуть його підтримати.

"Цей законопроєкт дасть можливість реально відскоблити Росію від будь-яких церков чи релігійних організацій, які існують в Україні", - вважає Стефанчук.

Нагадаємо

Члени Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) у п'ятницю, 16 серпня, зустрілися з президентом України Володимиром Зеленським. Під час зустрічі було обговорено питання захисту свободи віросповідання та духовної незалежності України, захисту конституційного ладу і громадської безпеки, прав людини та основних свобод у контексті зловживання з боку країни-агресора, повідомляє пресслужба ВРЦіРО.

ПАРЄ оголосила патріарха московського кирила та ієрархію рпц співучасниками воєнних злочинів18 квітня 2024, 13:47 • 31382 перегляди