Шмигаль обговорив з представниками оборонного комітету ЄС використання 1,4 млрд євро заморожених активів рф

Шмигаль обговорив з представниками оборонного комітету ЄС використання 1,4 млрд євро заморожених активів рф

Київ  •  УНН

25 жовтня 2024, 12:43 • 13855 перегляди

Read in English

Прем'єр-міністр України обговорив з представниками оборонного Комітету ЄС розподіл коштів від заморожених активів РФ. 400 млн євро буде спрямовано на підтримку української оборонної промисловості.

Глава уряду України Денис Шмигаль закликав міжнародних партнерів зняти будь-які обмеження на використання західної зброї. Також представникам Комітету у закордонних справах Європейського парламенту було повідомлено про розподіл коштів російських активів на оборону, зокрема на розвиток спроможностей українських виробників.

Пише УНН із посиланням на пресслужбу прем‘єр-міністра України.

Відповідно до інформації, на зустрічі з Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн та депутатами підкомітету з питань безпеки й оборони Комітету у закордонних справах Європейського парламенту, прем'єр Денис Шмигаль повідомив про основні військові потреби.

Image

Також прем'єр нагадав представникам ЄС про важливість зняття будь-яких обмежень на використання західної зброї для оборони України.

Уряд затвердив план щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням в МСЕК - Шмигаль25 жовтня 2024, 11:00 • 15026 переглядiв

На зустрічі було розглянуто інформаію про розподіл коштів на забезпечення оборонних потреб.

Подякував за виділення перших 1,4 млрд євро з прибутків від заморожених російських активів на забезпечення оборонних потреб. Важливо, що 400 млн євро підуть на підтримку української оборонної промисловості.

– ідеться у дописі голови уряду. 

 Денис Шмигаль повідомив також про інвестиції в розвиток української промисловості 4 млрд доларів, але він зауважив, що Україна потребує додаткових інвестицій у ОПК.

Image

Наш пріоритет — виробництво вітчизняних безпілотників і далекобійної зброї

- заявив прем'єр-міністр України.

Україна отримає рекордну суму від заморожених активів рф: деталі від Шмигаля25 жовтня 2024, 10:00 • 63906 переглядiв