Рибачок була змушена відмовитися від човна із заліпленим написом "I am Ukrainian": виникла плутанина за участю ICF

Рибачок була змушена відмовитися від човна із заліпленим написом "I am Ukrainian": виникла плутанина за участю ICF

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 14:10  •  10704 перегляди

Read in English

Анастасію Рибачок змусили відмовитися від човна з написом 'I am Ukrainian' на Олімпіаді-2024. Через скандал у ЗМІ спортсменці заборонили виступати на цьому човні, тож вона позичила інший у напарниці.

На Олімпійських іграх українську веслувальницю Анастасію Рибачок змусили не тільки заліпити напис "Я - українка" на човні, але й, через неузгодженість Міжнародної федерації каное-веслування, спортсменка вийшла на старт з іншим човном.

Пише УНН із посиланням на новини українського спорту від Суспільного.

Деталі

На питання чому веслувальниці прийшлося вийти на старт, позбувшись човна, де вже був заліплений напис "I am Ukrainian", Анастасія Рибачок відповіла наступне.

"Виникла ситуація з моїм написом, його змусили прикрити. Через те, що ЗМІ роздули такий скандал в інтернеті, то мені у принципі заборонили у ньому виходити. Не скажу, що вони неправі — це правило, як мені пояснило ICF, існує вже давно. Як бачите, інші країни взагалі не мають написів. Проблема в тому, що ані штаб команди, ані ICF не знали, що не можна написів. І коли мені зробили того човна, і вони [ICF] знали, що я на ньому буду ганятися на Олімпіаді, мені ніхто нічого не сказав" - сказала Рибачок Суспільному.

Українська чоловіча байдарка-четвірка посіла 4-е місце на Олімпіаді-20248 серпня 2024, 13:07 • 11726 переглядiв

Звісно, шкода, що не маю запасного човна, лише один привезла на Олімпіаду. Але завдяки напарниці (Людмилі Лузан), у неї запас човнів і вона з радістю зі мною поділилася

- пояснила Анастасія Рибачок в коментарі Суспільне Спорт.

Нагадаємо

Рибачок і Лузан вийшли до півфіналу Олімпіади-2024 у каное-одиночках

Українка Марія Повх виходить до півфіналу Олімпіади з веслування на байдарках 7 серпня 2024, 11:55 • 14169 переглядiв