росіяни передислоковують деякі підрозділи із півдня України до курської області - ОСУВ “Таврія”

росіяни передислоковують деякі підрозділи із півдня України до курської області - ОСУВ “Таврія”

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 15:45  •  24517 перегляди

Read in English

Речник ОСУВ 'Таврія' повідомив про переміщення російських підрозділів з Придніпров'я до курської області. Це призвело до пожвавлення бойових дій на лівобережжі Дніпра, причини якого ще з'ясовуються.

Речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій заявив, що росія перекидає деякі війська із Придніпровського напрямку свої підрозділи до курської області. Про це Лиховій розповів в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

"Я підтверджую за даними розвідки про те, що є переміщення із Придніпровського, зокрема, напрямку і не тільки із Придніпровського ворожих підрозділів, деяких батальйонів, інших частин очевидно, що і на Курський напрямок також, де в росіян зараз найбільше дірок в оборони. Але тут трохи обернена логіка, то треба зрозуміти в чому тут підвох, тому що, коли тут була велика кількість російського особового складу, то штурмових дій було менше, а коли їх почали забирати латати їхню свиту на Курський напрямок, то за вчора було різке пожвавлення на Придніпровському напрямку на лівобережжі Дніпра. Я думаю, що повинно минути кілька днів, щоб зрозуміти, чи це були російські демонстративні дії, коли вони хочуть нібито показати, що незважаючи на зменшення їхніх захисних порядків вони спроможні атакувати далі, чи це інший задум

- сказав Лиховій.

Нагадаємо

Президент України Володимир зібрав Ставку Верховного головнокомандувача. Керівництво України обговорило ситуацію на фронті та наступальну операцію у курській області.