"Робота та відновлення": Мінвідновлення запустило портал для пошуку вакансій у сфері відбудови

"Робота та відновлення": Мінвідновлення запустило портал для пошуку вакансій у сфері відбудови

Київ  •  УНН

4 грудня 2023, 12:21  •  24349 перегляди

Read in English

Україна запустила проєкт "Робота та відновлення", щоб запропонувати українцям, у тому числі ВПО, можливості працевлаштування, зокрема в інфраструктурі, за допомогою вебсайту, на якому розміщено понад тисячу вакансій.

В Україні запускають проєкт "Робота та відновлення", який допомагатиме у пошуку роботи в транспортній галузі, галузі зв’язку, будівництві та у сфері відбудови загалом. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що проєкт за підтримки "Української інфраструктурної асоціації", а також порталу robota.ua запускає Мінвідновлення разом з Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури, "Укрпоштою" і "Укрзалізницею".

У рамках проєкту створений вебсайт, який відображає перелік пропозиції посад від роботодавців, залучених у відновлення регіонів, територій та інфраструктури, в тому числі тих, що містять можливості для безплатного навчання, перекваліфікації та/або проживання, що особливо важливо для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінреінтеграції розповіли, яким категоріям ВПО автоматично продовжать виплати ще на пів року

Наразі на вебсайті представлено більше тисячі актуальних вакансій, які постійно оновлюються. Ознайомитись з ними можна за посиланням.

Цей проєкт допоможе забезпечити роботою українців, в тому числі тих, які були змушені залишити свої домівки. А також підсилити кадровий потенціал підприємств інфраструктури та сфери відновлення в цілому

- зазначив Віце-прем'єр-міністр з відновлення, Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Доповнення

Вакансії на порталі містять зручні фільтри та інструменти сортування. А отже користувачі можуть обирати роботу за сферою, географією чи роботодавцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні змінили законодавство про безробіття на час війни

Крім актуальних вакансій, вебсайт проєкту "Робота та відновлення" пропонує рекомендації щодо пошуку роботи, а також відповіді на найбільш часті питання щодо працевлаштування.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що безробітні громадяни України зможуть долучитися до суспільно-корисних робіт, наприклад, розбору завалів чи будівництва захисних споруд, та отримуватимуть за це заробітну плату