Прикордонники допомогли знайти вкрадене полотно XVII ст.

Прикордонники допомогли знайти вкрадене полотно XVII ст.

Київ  •  УНН

13 червня 2024, 02:39  •  20369 перегляди

Read in English

Українські прикордонники допомогли повернути картину Яна Лінсена 17 століття, викрадену з голландського музею Вестфріс майже 20 років тому, співпрацюючи з польською владою, щоб вилучити її у злодія, який намагався її продати.

Співробітники Державної прикордонної служби України сприяли поверненню до нідерландського Вестфрісського музею експонату, що був викрадений майже 20 років тому, і весь цей час перебував у розшуку Інтерполу. Згідно з повідомленням на сайті ДПСУ, йдеться про картину художника Яна Линсена, яка датована 1629 роком, передає УНН.

Деталі

Оперативно-розшуковий відділ Житомирського прикордонного загону з'ясував, що полотно незаконно перебувало у власності громадянина України, який шукав покупців у нашій державі та сусідній Польщі.

Внаслідок взаємодії з Прикордонною вартою Польщі та представниками Нідерландів було розроблено план, який дав можливість вилучити у злодія картину та провести його затримання. Наразі його справою займається прокуратура у Кракові.

Пункт пропуску "Шегині-Медика" працює в штатному режимі, попри погрози польських фермерів – ДПСУ9 червня 2024, 09:28 • 25580 переглядiв