Продавав автомати та надсилав їх поштою: у Києві судитимуть торговця зброєю

Продавав автомати та надсилав їх поштою: у Києві судитимуть торговця зброєю

Київ  •  УНН

22 серпня 2024, 10:58  •  15968 перегляди

Read in English

38-річний чоловік з Херсонщини продавав зброю через інтернет, уникаючи особистих зустрічей. Під час обшуку вилучено автомати, пістолети, гранату та набої. Йому загрожує до 7 років ув'язнення.

До суду передали справу щодо чоловіка з Херсонщини, якого звинувачують у  незаконній торгівлі зброєю. Фігуранту загрожує до семи років за ґратами. Про це заявили у Київській міській прокуратурі, передає УНН.

Деталі

Слідчі з'ясували, що 38-річний чоловік купував зброю на спеціалізованому сайті, а згодом збував її за вищою ціною через Інтернет, уникаючи особистих зустрічей з покупцями. Замовлення клієнтам він відправляв поштою, використовуючи для відправлення посилок вигадані імена та прізвища.

Правоохоронці зафіксовали продаж автоматів АК-74, АКС-74, АКМ та пістолета "ПМ". Зокрема, за автомат продавець отримував від 45 тис. до 50 тис. грн. Під час обшуку в будинку, де мешкає обвинувачений, вилучили: автомат АКС-74У, гранату Ф-1, пістолет ПМ, пістолет ТТ, понад 350 шт. набоїв.

У Києві затримали чоловіка, який через інтернет продавав гранатомети14 серпня 2024, 08:47 • 35985 переглядiв

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно уродженця міста Херсон за фактом незаконного носіння, зберігання, придбання, збуту вогнепальної зброї та боєприпасів (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 263 КК України)

- резюмували в прокуратурі. 

За незаконне зберігання та продаж зброї санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до семи років.  

Зазначається також, що правоохоронці в межах кримінального провадження встановили осіб, які незаконно купували у чоловіка зброю.

Нагадаємо

Правоохоронці викрили шістьох зловмисників, які займалися незаконним продажем зброї та набоїв, вилучених з місць колишніх бойових дій.