Президент Чехії впевнений, що Україна може стати членом НАТО попри окупацію частини її територій

Президент Чехії впевнений, що Україна може стати членом НАТО попри окупацію частини її територій

Київ  •  УНН

19 серпня 2024, 17:50  •  12504 перегляди

Read in English

Петр Павел заявив, що вступ України до НАТО не повинен залежати від відновлення контролю над усією територією. Він запропонував прийняти Україну в Альянс на основі тимчасового адміністративного кордону.

Вступ України до Північноатлантичного Альянсу не повинен залежати від відновлення повного контролю над всією її територією. Про це заявив президент Чехії Петр Павел в інтерв'ю виданням Novinky та Pravo, передає УНН.

Деталі

Павел впевнений, що повне відновлення контролю України над всією територією не повинно бути "обов'язковою умовою" членства в НАТО.

Якщо буде демаркація, навіть якогось адміністративного кордону, то ми можемо прийняти цей адміністративний кордон як тимчасовий і прийняти Україну в НАТО на тій території, яку вона буде контролювати на той момент

- заявив чеський лідер. 

Зокрема, він нагадав, що Німеччину прийняли в Альянс у 1955 році, хоча частина її території була під окупацією Радянського Союзу до 1990-го.

Зеленський: запрошення України в НАТО стане знаком, що ніхто не боїться путіна і всі впевнені в лідерстві Америки4 липня 2024, 10:12 • 22276 переглядiв

Тому я думаю, що є рішення і технічне, і юридичне, щоб дозволити Україні вступити в НАТО, не втягуючи НАТО в конфлікт з Російською Федерацією

- впевнений Павел

Він підкреслив, що демократичні країни повинні розглядати захоплені росією території України лише як тимчасово окуповані.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не отримає запрошення до членства в НАТО до завершення війни з рф, оскільки країни-партнери не можуть надати повноцінне запрошення країні, яка перебуває у стані війни.