Помер творець всесвітньо відомої Nutella: що відомо про легендарного хіміка
Київ • УНН
У віці 97 років пішов з життя Франческо Рівелла, італійський хімік та автор рецепту Nutella. Він працював у Ferrero 40 років та розробив унікальну формулу шоколадної пасти з 7 інгредієнтів.

В Італії у віці 97 років помер Франческо Рівелла, італійський хімік, автор рецепту популярної шоколадної пасти Nutella. Про це інформує УНН з посиланням на видання The Sun та Il Gazzettino.
Деталі
Зазначається, що Франческо Рівелла, якого італійські ЗМІ називають "батьком Nutella" помер у День святого Валентина.
Він народився в Барбареско, Італія, і почав працювати в Ferrero в 1952 році - ще до того, як компанія перетворилася на багатонаціональну компанію. Закінчивши хімічний факультет Туринського університету у віці 25 років, він розпочав свою кар'єру в "хімічному кабінеті" компанії, де народилися деякі з найзнакових творінь бренду
Франческо Рівелла входив до складу групи, яка відповідає за вивчення сировини для розробки нових продуктів. Вони змішували, удосконалювали та куштували інгредієнти у пошуках ідеального смаку.

Як пише Il Gazzettino, працюючи технічним менеджером, а потім директором, він проводив дослідження, в результаті яких розробив найвідомішу у світі шоколадну пасту Nutella. Крім того, саме Франческо Рівелла вигадав назву шоколадної пасти, смак якої завоював серця мільйонів людей у всьому світі.

Крім роботи у Ferrero, Рівелла був президентом Ордену хіміків П'ємонту. Він вийшов на пенсію в 1993 році, пропрацювавши в компанії 40 років і залишивши після себе багату спадщину у світі солодощів. Після виходу на пенсію він оселився в Альбі, де займався садівництвом та насолоджувався традиційною грою з м'ячем, паллапуньо.
Його поховали 17 лютого в італійській комунні Барбареско.
Нагадаємо
Французький режисер Бертран Бліє помер у віці 85 років. Він був відомий своїм нонконформістським стилем та чорним гумором, отримав "Оскар" за фільм "Приготуйте ваші носовички".