Показник відповідальності та готовності вкладати кошти – нардеп про участь українців в програмах часткової компенсації придбання електрогенераторів

Показник відповідальності та готовності вкладати кошти – нардеп про участь українців в програмах часткової компенсації придбання електрогенераторів

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 09:36  •  45961 перегляди

Read in English

Олексій Кучеренко вважає участь у програмах компенсації генераторів показником відповідальності громадян. Він закликає віддавати перевагу електрогенераторам, особливо для багатоповерхівок.

Участь мешканців багатоквартирних будинків в програмах часткової компенсації придбання альтернативних джерел електропостачання, які діють в багатьох містах України, є показником їх відповідальності, готовності вкладати свої кошти в купівлю таких пристроїв та їх обслуговування. Таку думку висловив народний депутат, член комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко в коментарі УНН.

Щодо вибору незалежних джерел енергій, то нардеп закликає віддавати перевагу саме електрогенераторам. 

Якщо ми говоримо про сонячні панелі, то ви ж розумієте, що вони цікаві умовно шість  місяців на рік. Щодо генераторів – це набагато важливіше, ніж сонячні панелі, особливо для багатоквартирних будинків зі значною кількістю поверхів. В будинках, де ліфти, де за допомогою насосів подаються вода та тепло, там безумовно бажано мати таку резервну систему

- зазначив Олексій Кучеренко.

Водночас, за словами члена профільного комітету, придбання та обслуговування таких пристроїв потребує зусиль та капіталовкладень самих людей.

"Генератор треба встановити, підключити, заливати паливо.  А наші люди не сильно люблять це робити.

Такі програми – це, безумовно, добре. Буде цікаво подивитися, скільки відсотків українців до них доєднаються. Це можна назвати своєрідним експериментом, який багато покаже в плані ментальності українців, їхньої платоспроможності", - підсумував нардеп.

Додатково

У Броварах шість багатоквартирних будинків отримають понад 260 тисяч гривень часткової компенсації за придбання альтернативних джерел електропостачання. 

"На виконкомі  прийняли  рішення про виділення коштів на часткову компенсацію за придбання альтернативних джерел електропостачання мешканцям шести багатоквартирних будинків. За купівлю трьох дизельних генераторів, електрогенераторної установки та автономного інвертора з акумулятором місто компенсує понад 260 тисяч гривень. Цього року це були перші заявки, які швидко опрацьовані та погоджені", – повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко.

Як забезпечити багатоквартирний будинок автономним електропостачанням під час відключень світла: яку систему обрати, на що звернути увагу1 серпня 2024, 08:19 • 141649 переглядiв