Обшуки в міськраді Дніпра: декількох посадовців та двох підприємців підозрюють у привласненні держкоштів

Обшуки в міськраді Дніпра: декількох посадовців та двох підприємців підозрюють у привласненні держкоштів

Київ  •  УНН

7 серпня 2024, 18:10  •  25291 перегляди

Read in English

Поліція проводить обшуки у Дніпровській міськраді через підозру у привласненні держкоштів. Схема полягала у завищенні цін на матеріали для водогону Аули-Верхньодніпровськ вартістю 350 млн грн.

Правоохоронці підозрюють, що двоє підприємців за допомогою посадовців Дніпропетровської міської ради могли налагодити масштабну схему з привласнення державних коштів шляхом завищення вартості проведених робіт та необхідних товарів. Про це заявили у Національній поліції України, передає УНН.

Деталі 

Сьогодні оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора провели слідчі дії у приміщеннях Дніпровської міськради, комерційних офісах та за місцями проживання фігурантів.

Таким чином підтверджується інформація від джерел УНН. Раніше відомо про обшуки у приміщеннях Дніпропетровської ОДА, міськради Дніпра, офісних приміщеннях та місцями проживання фігурантів. 

У поліції вважають, що маючи зв'язки серед посадовців Дніпровської міськради, компанії фігурантів отримували перевагу під час участі у публічних закупівлях для здійснення робіт. Основними замовниками послуг були комунальні підприємства.

Наприклад, у 2023 році фігуранти отримали підряд на виконання робіт по водогону Аули-Верхньодніпровськ на суму більше 350 млн грн. Для реалізації проєкту фігуранти придбали водопровідні труби за завищеними цінами від ринкових. Досягалось таке збільшення у вартості матеріалів завдяки перепродажу товарів від однієї підконтрольної фірми до іншої. Як результат, компанія-підрядник, відповідно до документів, закуповувала будматеріали за завищеними цінами

- розповіли правоохоронці. 

Наразі експертними дослідженнями встановлюється завдання збитків під час виконання робіт на водогоні. Також встановлюється повне коло імовірно причетних осіб з-поміж службовців органів виконавчої влади.

Слідчі дії тривають у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України

- підсумували в Нацполіції. 

Слідчі дії тривають у рамках кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо

ДБР викрило схему з привласнення майна "Київміськбуду" на майже 300 мільйонів гривень.