Нові фейки рф про події в курській області: "американська ПВК" та "Київська кіностудія"

Нові фейки рф про події в курській області: "американська ПВК" та "Київська кіностудія"

Київ  •  УНН

20 серпня 2024, 10:29  •  12576 перегляди

Read in English

Центр протидії дезінформації виявив нову хвилю російських фейків про події в Курській області. Пропаганда поширює неправдиві твердження про участь американської ПВК та заперечує гуманне ставлення українських військових.

Центр протидії дезінформації при РНБО виявив нову хвилю фейків російської пропаганди про події в курській області рф. Поширюються твердження про нібито неправдиві відео із гуманним ставленням українських військових до цивільного населення в рф та буцімто участь в операції "бойовиків американської приватної військової компанії". Про це повідомляє УНН.

Деталі 

ЦПД зафіксував чергову хвилю дезінформаційних публікацій довкола таких тем:

  •  «Фільм з Київської кіностудії».

Як повідомляється, росіяни продовжують заперечувати гуманне ставлення українських військових до цивільного населення та називають усі відео про це фейками. Так сталося і з відеороликом, що поширився в мережі, про українського військового, який пригостив місцеву жінку консервами. ru-пропаганда заявила, що жінка на відео – акторка з Чернігова, а знімала ролик якась "Київська кіностудія".

  •  «Американська ПВК».

Пропагандисти поширили допис засновника компанії Forward Observation Group, який оприлюднив у соцмережі фото військових у курській області, та заявили про участь в операції "бойовиків американської приватної військової компанії". Насправді, як вказали в ЦПД, Forward Observation Group не є приватним військовим підрядником, це консалтингова компанія з питань безпеки і тактичної підготовки, яка продає тактичне спорядження. Водночас поширюються розповіді нібито жителів курської області, які розповідають, що буцімто бачили іноземних найманців з-поміж українських військових.

Командувач ПС ЗСУ показав кадри роботи винищувача на Курському напрямку авіабомбою AASM Hammer20 серпня 2024, 07:09 • 24919 переглядiв

  •  «Зняті з трупів хрести».

Бойовики підрозділу "ахмат", які  неодноразово зганьбилися своєю участю у боях на TikTok-фронтах, оприлюднили відео нібито полоненого українця, у речах якого знайшли натільні хрести. У "ахматі", намагаючись демонізувати ЗСУ, заявили, буцімто ці хрести були зняті з тіл вбитих росіян.

  •  «НАТО готувало українських військових до курської операції».

 Ворожі медіа поширюють фото "сертифіката про проходження навчань у Німеччині", який нібито знайшли у телефоні одного з полонених українців. У такий спосіб пропаганда продовжує шукати способи звинуватити західні держави у причетності до операції ЗСУ в курській області.

Українців попередили про кібератаки з використанням теми "військовополонених з Курського напрямку"19 серпня 2024, 13:38 • 18438 переглядiв